A u Italiji tišina

Zahvaljujući naporima N/FS BiH Pjaniću je smanjena kazna zbog crvenog karton protiv Grčke na jedan susret pa će moći nastupiti u duelu s Azzurrima.

“Apelaciono tijelo evropske krovne kuće fudbala je prihvatio činjenice koje je dostavio NS/FS BiH, te će naš vezista zbog isključenja u susretu Grčkom odigranom u martu ove godine propustiti samo jedan meč, protiv Finske”, naveli su iz krovne kuće bh. fudbala.

Dok je ova vijest u našoj zemlji dočekana sa oduševljenjem, u Italiji totalna tišina, bez obzira što je Pjanić među najvećim zvijezdama na Apeninima.

Iako najeminentniji italijanski mediji posvećuju ogromnu pažnju bh. reprezentativcu to danas nije bio slučaj.

Sky Sport, Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport, Tuttosport, Tuttomercato su neki od medija koji svakodnevno nagađaju o Pjaniću i njegovom mogućem odlasku iz Juventusa, ali informaciju da će igrati protiv Italije za sada nisu objavili.

Na Čizmi se bave drugim stvarima. Top teme su novi trener Juventusa i oproštaj Danielea De Rossija od Rome, dok su uvijek aktuelne i transfer špekulacije. Dakle, reprezentativni mečevi u junu su potpuno u drugom planu.

Inače, Roberto Mancini još uvijek nije objavio spisak igrača za utakmice protiv Grčke i Bosne i Hercegovine. To bi trebao uraditi u nedjelju nakon što se odigra posljednje kolo Serije A.

Meč između Azzura i Zmajeva igra se na Allianz stadiumu, stadionu gdje Pjanić već godinama kao domaćin “maltertira” svoje protivnike, ali će 11. juna biti gost.