Aca Lukas: Mirso Švicarac je najpošteniji čovjek u ovom poslu

Aleksandar Vuksanović alias Aca Lukas, srbijanski folk pjevač, danas je pozvao redakciju „Dnevnog avaza“ kako bi negirao informacije iznesene u tekstu “Kod Mirse Švicarca narodnjaci pjevaju besplatno”.

Opasan kriminalac

Kako smo objavili, pjevači iz našeg regiona u ugostiteljskim objektima Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac pjevaju besplatno, jer im je on u teškim trenucima pružao razne obilike pomoći.

Inače, Mirso Šivcarac je jedan od najopasnijih kriminalaca u BiH, koji se dovodi u vezu s brojnim pucnjavama i ubistvima, a kojeg Kantonalni sud u Tuzli pokušava locirati zbog svjedočenja i u predmetu Damir Mehić Bibi. Bibi je optužen da je ubio Emira Džinića 2013. godine u jednom od najvećih poslijeratnih mafijaških obračuna u Tuzli.

Švicarac je pomoć nudio i Darku Laziću, pjevaču koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći.

– To je notorna laž – ispalio je Lukas danas.

On je tražio da demantujemo informacije iznesene u tekstu, iako se ime Ace Lukasa spominje samo jednom, i to da mu je Švicarac menadžer.

– Lično vas ja zovem, jer ste o meni pisali, ja vam lično kažem da to nije istina. Ja nikada u svom životu nisam radio za džabe, nikome! Mersed Hadžić je moj prijatelj i to je najpošteniji čovjek koji se bavi ovim poslom – dodao je Lukas.

Raniji problemi

Kazao je da se njega ne tiču odnosi Švicarca s medijima u BiH i njegovim ranijim problemima.

– To je vaš problem. Mogli ste da pišete nešto drugo i to me ne zanima. Može neko da radi za džabe jednom, ali ne može da radi pet godina, to je valjda jasno. Ova priča je greška – dodao je na kraju Aca Lukas.

(Avaz)