Bašić danas igra svoje prvo ATP finale: Osiguran i direktan TV prijenos za gledaoce u BiH

Takva je sudbina sportaša. Mirza Bašić jučer je igrao meč karijere protiv Stana Wawrinke, a već danas ga čeka novi – meč karijere.

Teško je razlučiti koji bi duel trebao biti važniji i koji će se više pamtiti. Ukoliko danas bh. teniser u finalu ATP 250 turnira u Sofiji pobijedi Rumuna Mariusa Copila, onda ne bi trebalo biti sumnje. To će biti ujedno i prva ATP titula u karijeri 26-godišnjeg Sarajlije.

No, jučerašnji trijumf nad poznatim Švicarcem već je lansirao Bašića tamo gdje mu se malo ko nadao, barem u onim danima kada je i sam teniser razmišljao o povlačenju, među Top 100 na novoj ATP listi, koja bi trebala biti objavljena sutra.

Nagradni fond turnira iznosi nešto više od 500.000 eura, a Mirzi će pripasti 90.000 ukoliko danas savlada Rumuna. Copil je favorit, tako barem kažu kladionice (1,60 naprema 2,20), ali i aktuelno stanje na ATP ljestvici (Copil je na 93. mjestu, Bašić na 129.).

No, favorit, i to onaj izraziti, bio je jučer i 15. reket planete Stan Wawrinka…

Dobra vijest za gledaoce u BiH svakako je činjenica da je osiguran direktan TV prijenos, meč mogu pratiti putem kanala Arena Sport 2 od 16 sati.

(scsport)