Baždareviću novi ugovor neće biti ponuđen: Izvršni odbor NSBiH gasi požar novim selektorom

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH uskoro bi, najdalje iduće sedmice, trebao zakazati sjednicu na kojoj će biti razmatran izvještaj selektora A reprezentacije Mehmeda Baždarevića.

Popularni Meša je sinoć, nakon utakmice sa Estonijom koju su Zmajevi dobili s 2:1, kazao kako bi želio ostati na ovoj funkciji.

Pomalo iznenađujuća izjava, s obzirom da je većina navijača i novinara očekivala kako će Baždarević press-konferenciju u Talinu iskoristiti kako bi i vlastitim riječima potvrdio odlazak sa klupe BiH. No, očito je odlučio ipak pokušati smekšati srca čelnika Saveza i zadržati zvanje selektora.

Teško da će mu i upaliti. Da ne kažemo – nemoguće. Kako saznajemo, u Izvršnom odboru su i prije meča sa Estoncima podvukli crtu i zaključili kako Baždareviću neće biti ponuđen novi ugovor, nakon što mu je aktuelni završio sa posljednjim sudijskim zviždukom u Talinu.

Članovi Izvršnog odbora vjerovatno su svjesni da bi taj potez bio svojevrstan harakiri, s obzirom da bi, u slučaju Baždarevićevog ostanka, bijes bh. navijača sa selektora prešao upravo na IO NSBiH. A u ovom trenutku je sigurno da niko u Savezu ne želi raspirivati vatru, već upravo suprotno – gasiti požar.

Do Nove godine bi se trebao znati i novi selektor. Kandidata će biti možda više nego ikad, stoga će se osluškivati i damar javnosti, ali i odmjeravati neki drugi kriteriji koji dosad nisu bili zastupljeni prilikom izbora selektora…

(Scsport)