Čanak za N1: Šta mislite što se Dodik i Vučić toliko sastaju sa Putinom

Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata, komentarišući za Dan uživo na N1, stanje sa korona virusom u Srbiji, kazao je da je “stanje dobro, ali nesigurno”.

“Relativno se dobro nosimo sa koronom, ali to je sve na tankom užetu, zato što svakog trenutka može da izbije neko žarište”, kazao je.

Komentarišući imenovanje vlade Srbije, rekao je da je Srpska napredna stranka trenutno najveća stranka u Srbiji, da je usisala veliki broj raznih ljudi, te da je Vučić zbog toga otegao formiranje Vlade na tri mjeseca.

“A to je da bi se bolje pokazalo ko je nervozniji i ko će gdje lobirati za šta i na taj način da dobije sliku šta se događa u njegovoj stranci i u društvu. Mislim da će on iskoristiti ovu priliku da redefiniše stranku, pretrese, da suprostavljenje struje pacifikuje i to je prvi korak ka tome”, rekao je Čanak.

Kazao je i: “Šta mislite što Dodik može da stiže do Putina svako malo, a on je jedan od najmoćnijih ljudi na svetu, što se Vučić sastaje toliko sa Putinom? Zato što Putin, njegovoj administraciji je važno da ovde, imaju nepotopivi nosač aviona, u srcu Evropske unije. Upravo zato, dok nemamo jednu solidnu pro evropsku, regionalno osvešćenu istorijskim činjenicama, otvorenu opoziciju, dotle vi nećete imati šta da ujedinjujete”.

Upitali smo ga i kako vidi budućnost Zapadnog balkana.

“Umereni sam optimista zbog toga što sa jedne strane izveštaj Evropske komisije je negativan po poglavljima 23, 24. Međutim, ja mislim da će tu i doći do nekih pomaka u narednom periodu. Uz predsedničke izbore će biti i parlamentarni, verujem. I mislim da će se do tada situacija promeniti. Nije sve u Srbiji tako crno”, rekao je Čanak.

Preuzeto sa ba.n1info.com