ČERKEZ SAOPŠTIO DA LI ĆE DOĆI DO PROMJENE MJERA

Prije zvaničnog predstavljanja Plana cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine, pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez na pres-konferenciji osvrnuo se na početak pandemije koronavirusa od marta prošle godine do danas.

Potencirali smo rizična doba i prilagođavali mjere. To su bili praznici, ljetovanja. U velikoj mjeri se to poštovalo, uvijek imate procenat ljudi koji to neće poštovati. Mi možemo biti zadovoljni i zahvalni našem stanovništvu. Naša zemlja je među vodećim u ličnoj higijeni što je u ovome jako bitno – kazao je, između ostalog, Čerkez.

Kazao je kako je stanje zadovoljavajuće te da neće dolaziti do promjena mjera.

Prvi put nakon presude Ustavnog suda Vlada FBiH je razmatrala mjere Kriznog štaba FBiH i odlučila da se produže postojeće mjere. Sve mjere ostaju iste – kazao je Čerkez.

Istakao je kako je FBiH osigurala sredstva i za ovu godinu u iznosu od 12 plus dva miliona, ako se omogući i drrektna nabavka.

Stvorena je histerija oko ove vakcine, svi želimo da ona što prije dođe. Mi smo mala zemlja, FBiH radi svoj posao i spremna je da primi vakcine i krene u taj posao, a spremni smo i da nabavljamo još – istakao je Čerkez.

Preuzeto sa hayat.ba