Detalji krvavog pohoda kod Živinica: Ubica šokirao policiju priznanjem

Dvije osobe su ubijene jučer u popodnevnim satima u mjestu Gornje Živinice, zaseok Gornji Petrovići. Ubijeni su Ilija Antunović (55) i Mara Tadić (72).

Osumnjičeni za dvostruko ubistvo je njihov komšija Ivica Antunović (45), koji je bio u bjekstvu te je lišen slobode jutros oko 1.30 sati.

– Prema informacijama iz dosadašnjeg toka istrage i uviđaja kojeg obavljaju dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Živinice Ivica je jučer oko 16,30 na lokalnom putu, ispred svoje kuće, napao komšiju Iliju, zadao mu više uboda nožem i usmrtio ga. Nakon toga je bio u bjekstvu, potvrdili su iz MUP-a TK.

Kada je lišen slobode istražiteljima i tužiocu je rekao da je također otišao u kuću komšinice Mare Tadić te joj je zadao više uboda nožem i usmrtio je. Policija je pronašla tijelo Mare Tadić u ranim jutarnjim satima.

Prema informacijama Admira Arnautovića, glasnogovornika ovog tužilaštva, Antunović je nožem ubio komšije 55-godišnjeg Iliju Antunovića i 72-godišnju Maru Tadić.

– Antunović je komšija ubijenih i za sada znamo da je policiji priznao ubistvo, a policija ga je uhapsila noćas oko 1.30 u blizini njegove kuće – izjavio je Arnautović.

Osumnjičeni je uz mjere osiguranja trenutno hospitaliziran u UKC-u Tuzla.

Tužilac će izdati naredbe za obdukciju tijela te za druga potrebna vještačenja. U toku su istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Prema nezvaničnim informacijama riječ je o osobi s psihičkim problemima koja je nekoliko puta bila hospitalizirana u Klinici za psihijatriju u Tuzli.