Džeko stigao u Sarajevo i proslavio rođendan: Večeras na Grbavici bodri Željezničar protiv Zvijezde

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine danas slavi 33. godine.

Dijamant je sinoć gostovao kod SPAL-a, gdje je njegova Roma poražena sa 2:1, a odmah nakon utakmice kapiten Zmajeva zaputio se u Sarajevo. Zajedno sa prijateljima u jednom restoranu na Ilidži organizovao je rođendansko slavlje.

U društvu Dijamanta bili su Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajeva, zet Emir Đerekarac, prijatelj Miho Obradović iz Dubrovnika, te Igor Remetić, nekadašnji fudbaler mostarskog Veleža.

Džeko je za reprezentaciju BiH odigrao 99 utakmica i postigao 55 golova, a debitovao je 2. juna 2007. godine u pobjedi nad Turskom od 3:2 na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu.

Trenutno je član italijanske Rome, a u karijeri je nastupao još za Željezničar, Usti nad Labem, Teplice, Wolfsburg i Manchester City.

Rođendansku čestitku uputilo mu je rukovodstvo i administracija N/FSBiH, te FK željezničar, poželivši sve najbolje u nastavku karijere. Najavljeno je da će se Džeko pojaviti večeras na Grbavici i bodriti Željezničar u duelu protiv Zvijezde 09, prenosi faktor.ba.