Edin Džeko danas slavi 33. rođendan, čestitke stižu sa svih strana

Nogometni savez BiH, AS Roma i FK Željezničar čestitali su 33. rođendan kapitenu nogometne reprezentacije BiH Edinu Džeki.

Džeko je za reprezentaciju BiH odigrao 99 utakmica i postigao 55 pogodaka, a debitovao je 2. juna 2007. godine u pobjedi nad Turskom od 3:2 na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu.

“Rukovodstvo i administracija NS/FS BiH čestita rođendan Edinu Džeki i želi sve najbolje u nastavku karijere”, piše na zvaničnoj stranici NS BiH.

Sretan rođendan Edinu Džeki!
Kapiten „A“ reprezentacije BiH Edin Džeko danas navršava 33 godine.
Džeko je za reprezentaciju BiH odigrao 99 utakmica i postigao 55 golova, a debitovao je 2.6,2007. godine u pobjedi nad Turskom od 3:2 na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu. pic.twitter.com/wxeybGZyij— NFS BIH (@NFSBiH) March 17, 2019

FK Željezničar također je čestitao rođendan Dijamantu uz njegovu raniju izjavu u kojoj se prisjetio prve utakmice u plavom dresu i prvog pogotka za klub s Grbavice.

“Za Željezničar sam debitovao u Žepču. Mislim da je rezultat bio 2:1 za Žepče. Trener Amar Osim priliku za igru dao mi je u 80. minuti. Sjećam se da mi je rekao: ”Uđi, zabij dva gola i izađi”. Nikad neću zaboraviti to vrijeme i osjećaj. Neopisivo je bilo nositi dres voljenog kluba. Prvi gol sam postigao u pobjedi protiv Modriče, bilo je 4:1 za Želju, a gol koji sam dao vjerovatno je jedan od najdražih koje sam dao u karijeri”, kazao je Džeko za jedan od magazina FK Željezničar, a uz ovu izjavu stoji i čestitka Dijamantu.

“Za Željezničar sam debitovao u Žepču. Mislim da je rezultat bio 2:1 za Žepče. Trener Amar Osim priliku za igru dao mi je u 80. minuti. Sjećam se da mi je rekao: ”Uđi, zabij dva gola i izađi”. Nikad neću… https://t.co/9AAUCCEf45— FK Željezničar (@fkzeljeznicar) March 17, 2019

Džeko je u karijeri do sada postigao više od 300 golova, a jedini je nogometaš u historiji nogometa koji je postigao minimalno 50 golova u tri od pet najjačih evropskih liga (Premiership, Bundesliga i Serie A).

Čestitku Džeki uputila je i Roma preko svojih zvaničnih naloga na društvenim mrežama.

Oggi due compleanni 🐺

Il primo è quello di @EdDzeko che compie 33 anni: auguri! 🎂🇧🇦#ASRoma pic.twitter.com/Eui1Hb6X9a— AS Roma (@OfficialASRoma) March 17, 2019

Džeko je trenutno igrač italijanske Rome, a u karijeri je nastupao još za Željezničar, Usti nad Labem, Teplice, Wolfsburg i Manchester City.