Edin Džeko stigao u Sarajevo, danas je poseban dan za njega i za sve u BiH

Džeko je jučer bio nervozan, zaradio je i javnu opomenu, a njegova Roma doživjela je poraz od SPAL-a i sve je dalje od Lige prvaka. Međutim, Dijamant će malo odahnuti od klupskih obaveza, pa je posjetio rodno Sarajevo.

U jednom poznatom hotelu u Sarajevu našao se u društvu ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnanom Šetom i prijateljima, a ministar saobraćaja je ubrzo na društvenim mrežama podijelio zajedničku fotografiju uz opis: “Braća”.

Inače, danas Džeko puni 33 godine i to je vjerovatno razlog što je došao u Sarajevo, gdje će provesti nekoliko dana, s obzirom da slijedi i reprezentativna pauza.

Jedan od najboljih bh. igrača svih vremena rođen je 17. marta 1986. godine. Ponikao je u Željezničaru, kasnije igrao u Češkoj, slavu stekao u Wolfsburgu, proveo pet sezona u Manchester Cityju i od 2016. je u Romi.

Kapiten je bh. reprezentacije, njen najbolji strijelac i jedan od najvećih ambasadora koje je ova država ikada imala. Previše je zadužio BiH, ostaje nam samo da mu poželimo sve najbolje i da uživamo još nekoliko sezona u njegovim majstorijama i golovima.