EMIR ĐULOVIĆ: Osvojio poznatu Bugarku

Pjesma „Cipele“ koju su otpjevali Emir Đulović i Andreana Čekić osvojila je publiku na prvo slušanje, a dobila je i verziju na bugarskom jeziku. Pjesma Saše Lazića je i tamo postala hit, a Emir je udružio snage sa poznatom bugarskom zvijezdom Boni. Pjesma se zove „Vreme je“, a pjevač priča o tome kako je došlo do saradnje.

Bez skandala

U Bugarskoj su mu se otovorila vrata i tamo će graditi kairjeru, a Emir nam priča o tome koliko vremena posvećuje svom fizičkom izgledu. On je u posljednje vrijeme posvetio treninzima, a svi primjećuju napredak. Pjevač govori o tome kako mu polazi za rukom da karijeru uspejnš gradi i bez skandala i tračeva.

Kakva je bila saradnja sa Boni, velikom zvijezdom u Bugarskoj?

-Boni je veliki profesionalac, ipak je u ovom poslu 25 godina. Zadovoljstvo je bilo sarađivati sa njom. Ona je sjajna pjevačica, sjajna žena i u svojoj zemlji je jako cijenjena. Ima iza sebe velike uspjehe, a saradnja je bila savršena.

Da li planiraš karijeru graditi u Bugarskoj?

-Da. Najesen moja pjesma “Merlin” izlazi na bugarskom jeziku, za njihovo tržiste. Neki dan smo snimili spot. Posebno me raduje što smo je uradili u novom aranžmanu. Ja već imam zakazane nastupe u Bugarskoj ovog ljeta. Sve ide izvan očekivanja, i radujem se što je tako dobro reagovala publika.

Da li je bilo komplikovanao savladati bugarski jezik i jesi li zadovoljan kako pjesma „Cipele“ zvuči u ovoj verziji?

-Bugarski jezik je jako zanimljiv. Istovremeno je i sličan i drugačiji od našeg. Nije mi trebalo mnogo vremena da ga savladam.

Kako je došlo do saradnje sa Boni?

-Boni je kontaktirala autora Sašu Lazića da joj proda pjesmu za njihovo tržište, a zatim došla i na ideju da je baš sa mnom otpjeva. Pristali smo naravno i napravili jako dobar duet.

Kakvi su planovi za naredni period?

-Preko ljeta ću dosta raditi, kako na terenu tako i u studiju. Bliži se 14. august kad vam pripremam novo veliko iznenađenje. Do tada neću ništa otkrivati. Još malo strpljenja i znat će te o čemu se radi. Ja se radujem.

Imaš li planove za neke veće koncerte?

-Naravno, sve u svoje vrijeme. Moj tim i ja ćemo se potruditi da to bude na jednom profesionalnom nivou.

Spoj nespojivog

Neki novi duet i saradnje ili da se predstaviš u nekom sasvim novom žanru?

-Muziku shvatam kao širinu, koja ima kvalitet u svim žanrovima i svoju neku formu. Razne ideje mi se motaju po glavi, a posebno mom producentu koji je više za “spoj nespojivog”. Vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

Već nekoliko godina treniraš i vodiš brigu o svom fizičkom izgledu. Koliko ti vremena to oduzima?

-Sve se može, kad se hoće i ako čovjek ima dovoljno volje, snage, elana. Meni kondicija treba zbog nastupa, prije svega, ali za zdravije je bitna fizički aktivna i posvetiti se treninzima.

Ne ulaziš u sukobe i svađe sa kolegama, karijeru ne gradiš na skandalima i tračevima. Da li je to pravi put?

-Ako je put dug i težak, znaš da je pravi. Rijetko vam stvari padaju sa neba tek tako. Za sve se treba pomučiti i potruditi, a onda uživati u uloženom trudu. Nemam se na šta požaliti. Sve ide onako kako sam isplanirao.