Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U drugoj polovini dana povremena kiša i lokalni pljuskovi sa mogućom grmljavinom su izgledni širom BiH

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Najviše sunčanog vremena bit će na jugu zemlje. U drugoj polovini dana povremena kiša i lokalni pljuskovi sa mogućom grmljavinom su izgledni širom BiH.

Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 18 i 25, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U Sarajevu će biti djelomično vedro. Od sredine dana prema večernjim satima je moguća kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13, a najviša dnevna oko 22 stepena.

Tokom jutra će biti ugodnije, potom će se biometeorološke prilike postepeno kvariti.

Približavanje pogoršanja, uz mjestimično izraženiju sparinu u poslijepodnevnim satima, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate.

Od reakcija na promjenu vremena moguće su glavobolja, nervoza, reumatski bolovi, problemi sa snom i malaksalost.

Opšta slika će biti nešto ljepša u Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C.

Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 27°C.

U nedjelju se prognozira pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeveroistočnog i istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C.

Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.