“Glavni igrači BiH zbog navijača nisu željeli igrati utakmicu protiv Estonije”

TOP IPTV
top iptv

Nakon što smo napravili veliki iskorak i plasirali se na Svjetsko prvenstvo u Brazil, 2014. godine, uslijedilo je bolno prizemljenje i dva korak u nazad. Zmajevi su doživjeli dva neuspjeha i ostali bez naredna dva velika takmičenja – Evropskog prvenstva u Francuskoj i Mundijala u Rusiji.

To je izrevoltiralo i navijače BiH, popularne BH Fanaticose, koji su sinoć u Tallinnu bakljadom nakratko prekinuli utakmicu protiv Estonije, te zadali glavobolju Nogometnom savezu BiH. Uslijedit će novčana kazna, ali očito i novi rat na relaciji NSBiH – BHF, prenosi Faktor.

A da nešto ne štima u trokutu navijači – Zmajevi – Savez potvrđuju i riječi prvog čovjeka estonskog fudbala. Aivar Pohlak, predsjednik Fudbalskog saveza Estonije, nakon utakmice za sport.delfi.ee rekao je da pojedini reprezentativci BiH sinoć nisu željeli igrati protiv Estonije!

“Za vrijeme dolaska na stadion bilo je jasno da su igrači nervozni. Oni su znali šta će se desiti ili su pretpostavljali” komentarisao je Pohlak prekid utakmice zbog bakljade koji su izazvali navijači BiH dodavši:

“To bi mogao biti razlog zašto glavni fudbaleri nisu počeli utakmicu u startnoj postavi, nego su ostali na klupi. Smatram da se nisu željeli miješati u ovaj nered. Očito je da navijači imaju nešto protiv Saveza, a vjerovatno i protiv ekipe”.

Naglasio je da estonska asocijacija neće moći utjecati na odluku UEFA-e o kazni, ali su estonski mediji naglasili da je ovo veliki propust njihovog Saveza koji bi naredne godine na stadionu A Le Coq Arena trebao ugostiti finaliste Lige prvaka i Evropske lige u utakmici UEFA Super Cupa.