Hajrović: Drago mi je što sam ovdje, nije bitno hoću li igrati

Tokom obraćanja novinarima prije današnjeg treninga reprezentacije, igrači Izet Hajrović i Gojko Cimirot, kao i pomoćni trener Gordan Ciprić rekli su kako je bitno da se u naredna dva susreta ostvari maksimalan učinak.

  • Svi igrači su jučer stigli u Zenicu i nalaze se u trenažnom procesu. Naravno da nam kapiten nedostaje ali moramo naći rješenje i s optimizmom gledati na naredne utakmice. Tehničko-taktička priprema za Finsku traje, oni će ovdje igrati zatvorenije jer im je dovoljan i bod. Ali moramo obratiti pažnju kakvi ćemo mi biti na terenu – rekao je Ciprić i dodao na kraju da naša reprezentacija mora igrati ofanzivno kako bi došla do potrebnih bodova.

Nakon dugo vremena među “Zmajevima” je i Izet Hajrović.

  • Drago mi je što sam ponovno ovdje i jedva čekam utakmicu. Imamo dovoljno vremena za pripremu i nadam se da ćemo slaviti pobjedu. Jasno nam je da je Finska dobra ekipa i očekuje nas teška utakmica, nije bitno ko će igrati samo da ispunimo cilj i dođemo do pobjede – rekao je Hajrović koji se u reprezentaciju vratio nakon pauze od skoro dvije godine.

Novinarima se kratko oratio i veznjak Standarda iz Liježa.

  • Igramo na domaćem terenu što je prednost, ali moramo dati maksimum kako bi došli do pobjede koja nam je jedini cilj. Više nemamo pravo na kiks. Igrači su svjesni u kakvoj situaciji se nalazimo – rekao je Cimirot.