Italijani špekulišu: Gojko Cimirot je preporuka Edina Džeke

Jučer su se u italijanskim medijima pojavile informacije da je sportski dirtektor Rome, Monchi, otputovao u Belgiju kako bi pripremio prvi januarski transfer Vučice.

Prvobitne informacije su govorile da će Monhci pokušati realizovati transfer veznjaka Standarda iz Liježa Razvana Marina, ali su ubrzo stigle vijesti da bi meta španskog “transfer majstora” mogao biti bh. reprezentativac, također veznjak Standarda, Gojko Cimirot.

Nedugo nakon pojavljivanja ovakiv špekulacija menadžer Gojka Cimirota je za italijanske medije istakao da nikakvog kontakta njegovog klijenta i Rome nije bilo, ali glasine o dolasku nekadašnjeg fudbalera FK Sarajevo na Olimpico se nisu previše stišale nakon toga.

Danas je italijanski Sportmediaset posvetio članak Monchijevom putu u Belgiju i njegovoj navodnoj zainteresovanosti za Gojka Cimirota.

Novi problemi Lorenza Pellegrinija su navodno najterali Romu da intenzivira potragu za pojačanjem u veznom redu, a kako Roma nije planirala “lude” investicije u januaru, Monchi će pokušati za što manje novca dovesti pojačanje na Olimpico.

Novi Daniele De Rossi?

Tako se na Monchijevom radaru našao Gojko Cimirot, igrač kojeg Sportmediaset po tehničkim i taktičkim karakteristikama upoređuje sa vetaranom Danieleom De Rossijem.

Također, navodi se da je Gojkov saigrač iz reprezentacije i udarna igla Vučice Edin Džeko dao dobre preporuke za 25-godišnjeg veznjaka Standarda i osigurao prvi kontakt kluba sa njim.

Gojko Cimirot je u Standard stigao u januaru ove godine iz PAOK-a za nešto više od tri miliona eura, a procjenjuje se da bi njegov novi transfer koštao oko osam miliona eura, što se itekako uklapa u Romin budžet za zimski prelazni rok.