Kasni sastanak Izetbegovića, Vučića i Erdogana u Istanbulu

Sastanak člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i predsjednik Srbije Aleksandra Vučića sa predsjedikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom neće se održati u plranirano vrijeme.

Naime, kako javlja reporterka N1 iz Istanbula, sastanak Vučića, Izetbegovića i Erdogana trebao je početi u 11 sati po lokalnom vremenu. Međutim, početak sastanka je odložen za 12 sati. Razlog kašnjnja nije poznat.

turska policijaIzvor: N1

Podsjetimo, Izetbegović i Vučić nalaze se u Istanbulu gdje će imati susret sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom. Očekuje se da će tema razgovora biti saradnja u regiji i trasa brze ceste Sarajevo – Beograd. Izetbegović se jučer u Istanbulu sastao sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Vučić je naveo da će najvažnije teme tog razgovora biti ekonomske i politika Turske na Balkanu, šta ona očekuje u odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine.

turska policijaIzvor: N1

Vučić je rekao i da bi danas trebalo da se razgovara i o tome “da li možemo da napravimo konačne granice Srbije i Bosne i Hercegovine”.

(N1)