Krije li apoteka iz Maglaja da je plaćen dug penzionera za lijekove

Vijest o humanom gestu nepoznatog mladića koji je odlučio otplatiti sve dugove penzionera u jednoj maglajskoj apoteci odjeknula je i u domaćim i u regionalnim medijima.

Iako je sve djelovalo kao još jedna priča o dobročinstvu, epilog tog dirljivog čina poprimio je druge konotacije.

Druge konotacije

Vijest o ovom gestu na svom Facebook profilu podijelio je Aldin Kajmaković iz Zenice, tvrdeći da je on svjedočio ovoj situaciji.

Nakon što su se počele nizati pozitivne reakcije, na Facebook stranici “Maglajski vijećnik” uslijedio je demanti Kajmakovićeve tvrdnje. Tek nakon toga odlučio je obznaniti kako je on lično otplatio dugove.

– Odgojen sam tako, a to mi i vjera nalaže, da činim dobro ljudima. O mom humanitarnom radu se zna. Međutim, nikada nisam htio sebe stavljati u prvi plan. Napisao sam to kako bih potaknuo ljude na humanost, a pisao sam u trećem licu kako ne bih akcentirao sebe – pojašnjava Kajmaković.

Ističe da ne može vjerovati da je cijela priča otišla u neželjenom pravcu i da je nastala afera u vezi s donacijom od oko 400 maraka.

– Navodno je objašnjenje da vlasnica apoteke strahuje da će je inspekcija kazniti što je davala lijekove na veresiju, pa su to odlučili demantirati. Razgovarao sam i s drugim apotekarima i saznao da oni, kao privatnici, imaju pravo dati besplatno lijekove – kaže Kajmaković.

Dodaje kako se nimamlo ne osjeća prijatno zbog situacije izazvane objavom.

Nastavlja humanost

Iako se našao u centru afere zbog donacije i otplate duga, Kajmaković ističe da će nastaviti s humanitarnim radom.

On je ovdašnjoj javnosti postao poznati i po tome što je za svega dvije godine, uz pomoć donacija dobrih ljudi, sagradio 1.550 bunara u osam afričkih zemalja, gdje ljudi nemaju vode, o čemu su izvijestili.

“Nemamo komentar”

U namjeri da čujemo i drugu stranu priče, kontaktirali smo apoteku u kojoj se desila ova neobična situacija.

Vlasnicu nismo uspjeli dobiti, a muškarac koji se javio na telefon kazao nam je da ona nije tu. Upitan je li Kajmaković donirao novac ili ne, dobili smo šturi odgovor:

– Nemamo komentar.