LAŽNI PROFIL NA TWITTERU: SNSD UPOZORAVA DA IZA TOGA NE STOJI MILORAD DODIK

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) objavio je na Twitteru upozorenje o lažnom profilu predsjednika ove stranke i aktuelnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je nastao jučer na ovoj društvenoj mreži.

Naime, već neko vrijeme na Twitteru se može vidjeti profil s autentičnom biografijom Dodika, no iz SNSD-a su napomenuli da to nije profil njihovog predsjednika.

  • Obavještavamo javnost da ovo nije nalog Milorada Dodika. Milorad Dodik nema naloge na društvenim mrežama – napisali su.

Inače, kako piše Klix, na ovom profilu se mogu vidjeti poruke poput “sve što gledamo i slušamo posljednjih dana iz FBiH nam govori da se tamo sistematski njeguje javnost koja ne prihvata realnost, odnosno Republiku Srpsku, što automatski u Srpskoj proizvodi javnost koja ne prihvata #BiH #Srpska #Dodik” ili “ni 1992. godine muslimani-Bošnjaci nisu bili spremni da prihvate da ovdje žive i drugi narodi koji polažu jednako pravo na zemlju u kojoj su rođeni i na kojoj vijekovima žive. Danas, 27 godina kasnije, i dalje ne prihvataju tu činjenicu, samo što, umjesto oružjem…”.