Lopovi se namučili s krađom, ali na kraju ipak odvezli auto VIDEO

Vlasnici automobila s pametnim ključevima na udaru su kradljivaca širom svijeta.

Otuđivanje vozila odvija se tako da jedan lopov uređajem za kopiranje signala preuzima onaj vlasnikovog ključa, te ga šalje kradljivcu pored vozila koji otključava automobil i odvozi se njime.

Na ovu metodu nisu imune ni Tesle, kao što pokazuje priloženi video u nastavku.

Nekoliko američkih električnih vozila ukradeno je posljednjih mjeseci, pa su u Tesli vlasnike upozorili da onemoguće pasivni ulazak u automobil kako ne bi i sami postali žrtve kriminala.

Za one koji žele nastaviti koristiti ovu pogodnost Tesla je omogućila dodatnu aktivaciju pomoću PIN-a, pa je tako nakon pasivnog ulaska u vozilo potrebno unijeti četverocifreni broj da bi sistem dopustio pokretanje automobila.

Nažalost, vlasnik ukradenog Modela S, iz priloženog video isječka, nije aktivirao ovu sigurnosnu postavku, no njegov automobil je svejedno namučio kradljivce.

Lopovi su se pošteno oznojili pokušavajući odspojiti Model S s napajanja, što je omogućilo sigurnosnim kamerama da snime više materijala nego što je to inače slučaj u ovakvim akcijama.

Vlasnik se sad samo može nadati da će to policiji pomoći da pronađe lopove, budući da su prilikom krađe onemogućili funkciju daljinskog pristupa pa se vozilu više ne može ući u trag.

Ako i sami imate automobil s pametnim ključem, preporuka je da onemogućite funkciju otključavanja i pokretanja vozila bez vađenja istog iz džepa, piše tportal.hr.