Dodik: Izetbegović je smutljivac i lažov, odlazi s političke scene i neće ostati vladar u SDA

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i RS, gostovao je večeras na “Face” televiziji kod Senada Hadžifejzovića, urednika i voditelja emisije “Centralni dnevnik”.

Na pitanje Hadžifetjzovića šta ima protiv Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Dodik je odgovorio:

“Nemam ja ništa protiv čovjeka koji odlazi sa političke scene! Zašto bih imao?! On je gubitnik u tome pogledu i nemam ništa protiv njega. Došao je do toga da će biti delegat u Domu naroda i da će veoma brzo izgubiti političku partiju. Vi, sarajevska javnost, znate bolje nego ja, da on neće ostati vladar u SDA nakon ovih izbora, tako pretpostavljam”.

– Što se tiče njegovih političkih stavova, on je političar koji je na političkoj sceni jedan od najvećih smutljivaca i koji je spreman danas da razgovara i dogovori, pa da poslije toga sve slaže, i da iznova traži neka rješenja – kazao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Izetbegović je čovjek koji ne drži riječ i ne drži do koncepcije.

– Kao što on može za mene da kaže da sam grub, da pokušavam da dođem do onoga što mislim da je rješenje, što naravno nije netačno, ali su u svakom slučaju politički koncepti SDA i SNSD-a potpuno različiti – dodao je Dodik.

Naveo je kako Bakira Izetbegovića, da nije predsjednik političke partije, ne bi ni znao, kao što ni Izetbegović njega ne bi znao da nije predsjednik SNSD-a.

– S njim nikada nisam uspio ili malo ko je uspio da napravi dogovor. Najbolji primjer je Radončić, kojeg je pokušao da zatvori u zatvor – neopravdano. Sada se vidi da je to bio potpuno politički progon, a usput je pokušavao s njim da gradi vlast. To je jedno licemjerje – zaključio je Dodik.