Nevjerovatna teorija Gazzette: Juventus je kriv što Inter ne dovodi Džeku!

Čini se da je Džekina sudbina da igra na Giuseppe Meazzi odnosno San Siru, ali ne u dresu kluba za kojeg je navijao kao dječak, već u onom velikog rivala.

Iskusni napadač se u djetinjstvu divio Milanu, a sada je pred potpisom za Inter. Potpisom na koji se nestrpljivo čeka što govori i podatak da je posljednjih sedmica Džekino prezime u italijanskoj štampi spomenuto čak 6056 puta.

Ni ovaj dan na Apeninima nije mogao proći bez da se spomene Džeko uz pomalo nevjerovatnu teoriju Gazzette dello Sport. Milanski list smatra da je Juventus glavni krivac zašto još uvijek Dijamant nije potpisao za Nerazzurre.

Naime, Gazzetta tvrdi kako Giuseppe Marrotta sumnja na tajni pakt između Rome i Juventusa kako bi ova dva kluba dobila ono što žele.

Kako se navodi Marotta ne želi da plati za Džeku 20 miliona eura jer bi taj novac Roma usmjerila na dovođenje Gonzala Higuina iz Juventusa što bi omogućilo da Staroj dami da angažuje Maura Icardija po nižoj cijeni.

Dojam je da je u ovoj psihološkoj igri italijanskih velikana najveća žrtva kapiten bh. reprezentacije koji je davno postigao dogovor s Interom.

Pregovori između milanskog i rimskog kluba su nastavljeni i ove sedmice, Antonio Conte je ponovo izrazio želju da Sarajliju ima na raspolaganju tokom azijske turneje, međutim konačni dogovor se za sada ne nazire.

Inače, Džeko je početkom ove sedmice počeo pripreme s Romom, Higuain se priprema s Juventusom, dok je Icardi jučer vraćen u Milano što je jasan znak da Argentinac više neće igrati za Inter.