OTELI I SILOVALI INVALIDA U PODRUMU! NOVI ŠOKANTNI DETALJI O STRAHOVITOJ GOLGOTI U BIH

Stravična priča o otmici i silovanju muškarca u Odžaku koja je potresla regiju prije dvije godine dodatno je zakomplikovala, a Avaz otkriva nove šokantne detalje o ovom slučaju.

Radi se o brutalnom seksualnom iživljavanju nad ratnim vojnim invalidom koji je preživio pakao u podrumu jedne kuće.

Sudske peripetije

Naime, optužnica je podignuta, ali čini se da žrtva u ovom slučaju neće dobiti svoju satisfakciju, jer je nakon smrti prvooptuženog N. B. prošle godine pred kraj istrage, a nedavno je umro i drugooptuženi, saznaje Avaz. Tako da se optužnica svela na optuženog A. K.

Prema naredbi Vrhovnog suda FBiH, a u rješenju od 11. decembra prošle godine ovaj predmet preuzima Kantonalni sud Tuzla. Ovu informaciju za Avaz potvrdila je i Marija Čolić, predsjednica Kantonalnog suda u Odžaku.

“Rješenjem Vrhovnog suda F BiH, od 11. decembra 2020. godine, za suđenje po potvrđenoj optužnici Kantonalnog tužilaštva Orašje, protiv optuženog A. K., zbog krivičnog djela silovanje iz članka 203. stavak 2. KZ-a F BiH, određen Kantonalni sud u Tuzli. Ovo je urađeno iz razloga što Kantonalni sud u Odžaku nema dovoljan broj sudija koji bi proveli predmetno suđenje. Ujedno vas obavještavam da su dvojica ranije osumnjičenih, odnosno optuženih za navedeno krivično djelo umrli, pa se protiv istih i ne može voditi krivični postupak”, pojasnila je Čolić.

Žrtva nije saslušana

Za sada nije zakazan glavni pretres, a kako su potvrdili žrtva i njegova supruga, oni još nisu saslušani u svojstvu oštećenih. Na snazi je i dalje ostala mjera suda da se preostali optuženi ne smije približavati žrtvi niti s njim ostvarivati bilo kakav kontakt. Prema detaljima optužnice do kojih je došao Avaz ratni vojni invalid prošao je strahovitu golgotu od kojih se ledi krv u žilama, jer je preživio užasavajuće i gnusne stvari.

Prema navodima optužnice zlostavljani muškarac je preminulog prvooptuženog N. B upoznao na jednoj od klinika UKC-a Tuzla. Na njegov poziv, 11. novembra 2019. krenuo je u goste kod njega u Odžak ne sluteći šta će doživjeti. Po njega je došao čovjek kojeg je poslao N. B, a u automobilu je, prema iskazu žrtve, vidio razne tablete i pištolj.

Stravični detalji optužnice

Kada je doveden u Odžak, osumnjičeni su tražili da isključi mobilni telefon, a on je uspio krišom poslati poruku supruzi da ga “spasava”. Nakon isključivanja mobilnog telefona, trojica muškaraca počela su se ljubiti i dirati po genitalijama. A kazali su Tuzlaku da će i on to morati raditi.

Držali ga kao roba u podrumu

Odveli su ga u podrum, gdje su ga vezali. Tukli su ga i iživljavali se tjerajući ga na oralni i analni seks.

Tuzlak je bio faktički rob trojice muškaraca. Iživljavanje je trajalo tri dana. Četvrti dan u krvavoj odjeći su ga istjerali vani. Pomoć je zatražio od prvih komšija, ali oni nisu htjeli ili smjeli da mu pomognu. Na sreću, naišao je neki čovjek koji ga je prevezao do Tuzle, nakon čega je u UKC-u proveo 23 dana.

U potresnoj ispovijesti koju je supruga žrtve ranije dala za Avaz navela je da njen suprug i dalje doživljava strahote, te da mu je život iz korjena poremećen.

Preuzeto sa crna-hronika.info