Prosinečki: Neugodno mi je pričati o ponudi

TOP IPTV
top iptv

Proslavljeni fudbalski as, danas uspješan stručnjak, Robert Prosinečki svrstan je, uz Mehu Kodru i Amara Osima, u uži krug kandidata za preuzimanje kormila reprezentacije Bosne i Hercegovine.

No, zasad je njegov angažman na mjestu selektora Zmajeva u domenu obične špekulacije, što je i sam Veliki Žuti sugerisao u kratkom razgovoru za SCsport.ba.

“Došao sam na nekoliko dana u Hrvatsku, da obiđem familiju i to je sve. Ne čitam portale i novine, zaista ne znam šta se dešava, tako da su me informacije kako me u Sloveniji i BiH žele za selektora prilično iznenadile. A ja nemam pojma o tome! Stvarno. Zovu me ljudi, pitaju, ali na tu temu sam pričao samo sa novinarima i prijateljima, ali ne i sa ljudima iz nogometnih saveza Slovenije i BiH. Možda me neko od njih i zvao, pa se nisam javio, ali znam da o tome konkretnih razgovora nije bilo”,govori Prosinečki.

Naglašava kako o reprezentaciji Bosne i Hercegovine ima veoma lijepo mišljenje, ali…

“To je zaista veoma dobra ekipa, s odličnim nogometašima. Naravno da pratim sve što se dešava sa BiH i ostalim reprezentacijama na ovom podneblju… Međutim, probaj me shvatiti, stvarno ti ne mogu ništa reći o tome. Neugodno mi je uopšte pričati o eventualnom preuzimanju BiH, kada nisam ni sa kim razgovarao o bilo kakvoj ponudi, niti sam razmišljao o tome”, ističe hrvatski stručnjak.

Naglašava kako je, de facto, i dalje selektor Azerbejdžana, reprezentacije s kojom je dugo bio, barem matematički, u igri za plasman na SP u proteklim kvalifikacijama.

“Ugovor imam do 5. 12. Uskoro se i vraćam gore, ovdje sam tek na par dana došao. Moram prvo sjesti sa ljudima iz tamošnjeg saveza, porazgovarati, pa tek onda razmatrati sve opcije koje su preda mnom”, zaključuje Prosinečki.

Inače, kako nam je kazao kolega Elsever Memmedov sa azerbejdžanskog portala Qafqazinfo.az, šanse da Žuti preuzme BiH su male ako finansije budu presudni faktor. Naime, Memmedov naglašava da Prosinečki trenutno ima godišnju platu od 600.000 dolara, ali i također konstatuje kako ne vjeruje da će bivši nogometaš Dinama, Crvene zvezde, Reala i Barcelone još dugo ostati u Azerbejdžanu…