Prosinečki odredio sastav za meč s Armenijom: Nekoliko promjena u odnosu na Lihtenštajn

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas sa početkom u 15 sati u Jerevanu igra utakmicu šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a selektor Zmajeva Robert Prosinečki izabrao je početni sastav za ovaj susret.

Popularni Robi napravio je tri izmjene u odnosu na sastav koji je igrao protiv Lihtenštajna u Zenici. Jednu izmjenu je bio prinuđen napraviti, jer se povrijedio Toni Šunjić, a umjesto njega će igrati Ermin Bičakčić, koji u prošlom susretu nije bio na raspolaganju selektoru.

Utakmicu će početi ovaj put Gojko Cimirot i Muhamed Bešić, koji će u prvih 11 zamijeniti Radeta Krunića i Denija Miloševića. Protiv Lihtenštajna smo igrali u formaciji 4-3-3, dok će protiv Armenaca taktika biti nešto drugačija (4-4-2).

Sastav BiH za Armeniju: Ibrahim Šehić – Darko Todorović, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac – Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Amer Gojak, Miralem Pjanić – Edin Višća, Edin Džeko.

Armenci će nastupiti u sljedećem sastavu: Airapetyan, Haroyan, Mkrtchyan, Ghazaryan, Barseghyan, K. Hovhannisyan, Ishkhanyan, Mkhitaryan, Hambartsumyan, Hovsepyan i Adamyan.