SBB: Nema entitetske granice u BiH, niti će je biti

Savez za bolju budućnost (SBB) oglasio se u povodu jučerašnje sjednice Narodne skupštine RS-a poručujući da unutar Bosne i Hercegovine ne postoji entitetska granica, već administrativna linija kao u svakoj drugoj državi na svijetu.

Povodom zaključaka Narodne skupštine RS-a kojima se dodatno produbljuje politička kriza i podstiču nasrtaji na institucije Bosne i Hercegovine, državni suverenitet i teritorijalni integritet, Savez za bolju budućnost BiH (SBB) podsjeća sve učesnike ovog nepotrebnog igrokaza da unutar Bosne i Hercegovine ne postoji entitetska granica, već administrativna linija kao u svakoj drugoj državi na svijetu, da je Bosna i Hercegovina ranih devedesetih godina prošlog vijeka međunarodno priznata u svojim historijskim i današnjim granicama, bez entiteta i entitetskih, kantonalnih, općinskih i drugih aministrativnih linija.

“SBB poziva političke predstavnike entiteta RS u institucijama Bosne i Hercegovine da ne rade u korist vlastite štete, dijela Bosne i Hercegovine i vlastitog naroda. TakođeR, od OHR-a tražimo i očekujemo zaštitu ustavnog poretka, vladavine prava i poštivanje odluka domaćih sudova na svakom pedlju Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz SBB-a.

Preuzeto sa klix.ba