Slovenija izmijenila popis crvenih, žutih i zelenih zemalja: Pogledajte šta je novo

U Sloveniji je u zadnja 24 sata sa 753 testiranja potvrđeno 10 novih zaraza koronavirusom, pet manje nego prethodni dan, objavila je u petak slovenska vlada.

Broj zaraženih od početka epidemije time se povećao na 2233. U zadnja 24 sata nije bilo novog smrtnog slučaja, pa ukupan umrlih zbog Covida-19 i dalje ostaje 125.

Aktivni broj slučajeva iznosi trenutno 181, u bolnicama je zbog Covida-19 24 pacijenata, od čega četiri na intenzivnom odjelu.

Slovenska vlada objavila je u četvrtak navečer da je na “crvenu” listu epidemiološki rizičnih država zbog pogoršane epidemiološke situacije uvrstila Belgiju, dok je sa “zelene” liste najsigurnijih država na “žutu” listu manje sigurnih uvrstila Maltu, Švicarsku, te dijelove Španjolske.

Sa crvene liste su na žutu listu pak prekategorizirane Bjelorusija, Alžir, Ekvador i španjolska pokrajina Valencija.

Podsjetimo, odlukom Vlade Slovenije od 3. srpnja 2020. Hrvatska je stavljena na na tzv. žutu listu. Za ulazak i ostanak u Sloveniji hrvatski građani moraju u 14-dnevnu samoizolaciju, ali ima i mnogo izuzetaka. Iz ovog režima izuzeti su prekogranični radni dnevni migranti.

Preuzeto sa ba.n1info.com