ŠOKANTNI SNIMCI: PSA ZATVORILI U KAVEZ I BACILI U JEZERO

Šokantni snimci objavljeni na društvenim medijima rasplakali su ljubitelje životinja. Pas se satima borio za svoj život u hladnom jezeru u Sjedinjenim Američkim Državama nakon što je zatvoren u kavez i bačen u vodu.

Okrutno postupanje prema životinji desilo se na jezero Kaufman u Illionoisu (SAD). Srećom, ribolovac Bryant Fritz je opazio četveronožnog prijatelja i požurio pomoći životinji.

Bilo je oko 15 sati kada sam u jezeru vidio psa, dio kaveza s glavom još uvijek je stršio iz vode, dok je ostatak tijela psa već bio potopljen”, objasnio je Fritz.

Fritz, koji i sâm posjeduje psa, nije oklijevao, skočio je u jezero i podigao kavez sa zatvorenom životinjom iz ledene vode. Potom je iscrpljenu kuju odveo veterinaru.

Tamo je pas zbrinut: Veterinari su mu pronašli hipotermiju i druge povrede. Srećom, životinja nije zadobila veće fizičke povrede. Prema Fritzu, mala kuja možda je bila u jezeru nekoliko sati i borila se za svoj život.

Policija je pokrenula istragu i traži vlasnika psa koji će morati reći da li je odgovoran za monstruozni čin. Stradali pas je na putu oporavka i dobro reagira na liječenje u veterinarskoj klinici, a nakon toga će se mu volonteri potražiti novi dom i boljeg vlasnika.

Preuzeto sa hayat.ba