STRAVIČNO: TIJELO BEBE NAĐENO U JAMI

Tijelo bebe nađeno je jučer u zetskom selu Bijelo Polje i poslato je na obdukciju, nakon što se majka M. P. (36) iz Podgorice javila ljekarima Kliničkog centra Crne Gore zbog zdravstvenih problema, ne saopštavajući im da se porodila.

Pošto bude gotov obdukcioni nalaz biće poznat uzrok smrti, odnosno istražitelji će riješiti dilemu da li je beba rođena mrtva ili je ubijena. Porodilji M. P. život je ugrožen i smještena je na odjeljenju Intenzivne njege, piše Pobjeda.

Tijelo je pronađeno nakon što se majka, čiji identitet policija nije saopštila, javila ljekarima. Kako je ovom listu nezvanično saopšteno, prilikom prijema, pacijentkinja je kazala da ima ginekoloških problema. Ljekari su posle detaljnog pregleda posumnjali u njenu priču. O tome su obavijestili policiju, pa je pokrenuta istraga.

Pretresena je porodična kuća porodilje u čijem dvorištu je policija zatekla stravičan prizor – tijelo bebe u jami.

Kako je nezvanično saopšteno, majka bebe porodila se van ljekarske ustanove i za sada nije poznato ko je ovoj tridesetšestogodišnjakinji pomogao prilikom porođaja, a saslušano je više svjedoka.

Iz Uprave policije saopštili su da su 5. aprila obavješteni od zaposlenih u KCCG da je u njihove “prostorije na ukazivanje ljekarske pomoći primljena punoletna ženska osoba koja je životno ugrožena zbog porođaja van medicinkse ustanove”.

Policija je o događaju upoznala nadležne tužioce u Osnovnom i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Policija je operativnim radom na terenu, u sklopu policijsko- tužilačke aktivnosti, i pretresom imanja i objekta stanovanja ženske osobe jučer pronašla beživotno tijelo novorođenčeta. Beživotno tijelo je po nalogu nadležnog tužioca upućeno na obdukciju – saopštili su iz policije. Dodaju da po nalogu tužioca preduzimaju mjere i da je uviđaj u toku.

Preuzeto sa hayat.ba