TROSTRUKI UBICA IZ SPLITA MOGAO BI POTPUNO IZBJEĆI ZATVOR

Branko Šerić, poznati advokat koji je na poziv samoorganiziranih grupa podrške Filipu Zavadlavu preuzeo obranu tog trostrukog ubice iz Splita, odlučio je odustati od žalbe na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora kako bi se što prije provelo psihijatrijsko i psihološko vještačenje njegovog branjenika.

Naime, pokaže li se da Filip Zavadlav nije raspravno sposoban, sud neće utvrđivati njegovu kaznenu odgovornost, nego će mu odrediti liječenje, a ono ne smije trajati duže od pet godina. U protivnom, prijeti mu duža zatvorska kazna. Ukratko – moguće je da Filip Zavadlav, koji je kalašnjikovom u Splitu ubio trojicu ljudi, potpuno izbjegne zatvor.

Šerića je prokomentirao i najavljeni protest za Filipa. Nije upoznat s detaljima, čuo je da su se spominjale splitska Riva i Pjaca, po društvenim su mrežama navođeni i različiti termini, ali u organizaciju nije uključen, piše Index. hr.

Slobodno me možete citirati: za taj dio akcije nisam zainteresiran. Ja sam isključivo pravni servis, da tako kažem, osumnjičenika Filipa Zavadlava. Podržavam protest i nisam ni za kakve zabrane, ni na Facebooku, ali za taj dio nisam zainteresiran – izjavio je Šerić.

Preuzeto sa hayat.ba