Vedad Ibišević zvanično završio karijeru i ekspresno dobio posao pomoćnog trenera

Bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević zvanično je završio profesionalnu karijeru i odmah počeo raditi kao trener u berlinskoj Herthi, objavio je ovaj klub na svojoj stranici.

Ibišević je za Herthu igrao od 2015. do 2020. godine i u tom periodu je postigao 56 pogodaka u 159 takmičarskih mečeva.

Ovaj sada već bivši nogometaš će biti zadužen za rad s napadačima prvog tima te omladincima, a sportski direktor Herthe Fredi Bobić kaže kako je siguran da će bivši Zmaj svojim iskustvom pomoći ofanzivcima ovog kluba da postanu još bolji.

Zadovoljan zbog ovakve odluke je i trener kluba Pal Dardai, koji je rekao da je sretan što će pored sebe imati čovjeka kao što je Ibišević.

https://www.facebook.com/herthabsc/photos/a.199164927568/10158670519482569/?type=3

“Vedo je uvijek bio moja produžena ruka na terenu, on je pravi vođa i radujem se saradnji s njim”, rekao je Dardai.

Ibišević je istakao da je Hertha klub koji mu je ostao u srcu i da je veoma sretan što će preuzeti ovu dužnost.

“Nakon što je postalo jasno da ću završiti karijeru imao sam dobre razgovore sa čelnicima Herthe, posebno s Fredijem i Palom. Klub mi je u srcu, sretan sam i zadovoljan što sam preuzeo ovu dužnost”, rekao je Ibišević.

U 82 nastupa za reprezentaciju BiH Ibišević je postigao 28 golova. A nezaboravna, neizbrisiva i najvažnija dva postigao je u Kaunasu, kada smo srušili Litvaniju i izborili Mundijal, te u Rio de Janeiru, kada je ušao s klupe i zabio gol Argentincima u porazu našeg tima (2:1) u 1. kolu Svjetskog prvenstva na kultnoj Maracani, u našem debitantskom nastupu na velikim takmičenjima.

Ibišević je karijeru počeo u mlađim kategorijama švicarskog Badena, a onda je u Sjedinjenim Američkim Državama igrao za Billikens i Fire Premier. Prije 17 godina je stigao u PSG, a potom igrao za Dijon, Aachen, Hoffenheim, Stuttgart, Herthu i Schalke.

Preuzeto sa klix.ba