Vučić o Komšićevim izjavama

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas nije želio da komentariše stavove novizabranog člana Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda Željka Komšić o granicama, istakavši da zvanični Beograd pokušava da gradi dobre odnose sa svima.

“Ne želim da komentarišem, pokušaćemo da gradimo dobre odnose. Nemam snage, niti mislim da imamo potrebe da bilo kome od njih odgovaramo, neretko ljudi o sebi govore mnogo više nego o onima o kojima bi želeli nešto da kažu”, rekao je Vučić.

Vučić je na konferenciji za novinare sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurzom naglasio i da, ni Srbi ni Bošnjaci, nemaju razloga za brigu zbog retorike Sulejmana Ugnjanina, čija je lista pobijedila u Sandžaku na jučerašnjim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

“Te tvrdnje i uvrede na račun sopstvene države, na to smo naučili, naš narod ne treba da bude zabrinut. Ni Bošnjaci ne treba da budu zabrinuti, oni su naši građani i upravo se spremam da otvorim radove na putu Novi Pazar-Tutit”, rekao je Vučić.

On je stavove Ugljanina nazavao “pustom željom neodgovornog političara”, te je istakao da od toga neće biti opasnosti za Srbiju.

Podsjećamo, Komšićeva poruka da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati izazvala je u protekla dva dana brojne reakcije, kako u BiH tako i u Srbiji.