Australian Open: Džumhur prelako ispao od Andujara

Iako je dobio drugu šansu da se nađe u 1. kolu Australian Opena, Damir Džumhur lako je poražen od Španca Pabla Andujara 83. igrača svijeta.

Džumhur je upao u 1. kolo turnira u Melbourneu kao četvrti “lucky loser” iako je izgubio finale kvalifikacija, nakon povrede Bjelorusa Ilije Ivashke. Međutim veoma lako oprostio se odmah od Australian Opena.

Iskusni Španac pobijedio je 3-0 u setovima za jedan sat i 50 minuta igre. Prepustivši najboljem bh. teniseru svega šest gemova 6-1, 7-5 i 6-1.

Andujar je Džumhuru u prvom setu na startu napravio i potvrdio dva breaka. Kod 5-1 napravio je i treći te dobio prvi set sa 6-1.

U drugom setu Damir je zaigrao mnogo bolje i igralo se gem za gem. Ali pad koncentracija Džumhura dešava se u najgorem mogućem trenutku kod rezultata 6-5 u drugom setu, Andujar koristi prvu break loptu u tom setu i povećava prednost na 2-0.

U trećem setu Španac je napravio ponovo dva breaka. Kod 2-1 i 5-1 u gemovima i ostvaruje plasman u drugi krug Australian Opena. Tamo će čekati pobjednika meča Molčan-Safiullin.

Bosni i Hercegovini ostao je samo jedan predstavnik na prvom Grand Slamu u Australiji, a to je Tomislav Brkić. On će u paru sa Nikolom Čačićem iz Srbije igrati prvo kolo 20. januara protiv urugvajsko-kolumbijske kombinacije Ariel Behar/Gonzalo Escobar. Upravo su Brkić i Čačić izgubili polufinale ATP-a u Adelaideu prije četiri dana.

Preuzeto sa ba.n1info.com