Bregović blokirao Severinu, duguje mu 30.000 eura: Ne može da objavi novi album!

Severina Vučković već dvije godine najavljuje izlazak novog albuma, ali to nikako da se desi. Trenutno, glavni razlog koji koči projekat hrvatske pjevačice je Goran Bregović.

Iako je slavni kompozitor u prijateljskim odnosima sa Severinom, on ne želi da joj da dozvolu da objavi pjesme, čiji je on autor, sve dok mu ne plati 30.000 eura, saznaje Kurir.

Prema riječima izvora, Vučkovićevu je baš potjerao maler s pjesmama za novi album. Prvo je ona kasnila s početkom snimanja, pa je onda riješila da promijeni neke numere, odnosno da ih izbaci s liste za novu ploču i da umjesto njih doda nove.

  • Potom se desio haos s njenim izjavama u kojima je prozivala Srbiju, kao i srpskog patrijarha Porfirija, pa su joj brojne kolege iz Srbije otkazale saradnju. Među njima je bio i Aca Lukas, s kojim je trebalo da snimi duet – jednu od glavnih pjesama na albumu. Na brzinu je morala da smisli rješenje, odnosno da nađe regionalnu zvijezdu s kojom bi snimila i izbor je pao na bugarskog pjevača Azisa.

Zatim su uslijedili nove problemi.

Taman kad je sve bilo gotovo i spremno za objavljivanje, Brega ja počeo da zateže. Kako kaže sagovornik, on je poslao pjevačici poruku prošlog ljeta i pitao je kad će mu isplatiti novac za pjesme koje joj je uradio, jer je dogovor bio da to uradio do jeseni. Severina mu je objasnila da pare neće moći da obezbijedi do tog termina, a kompozitor joj je uzvratio “nema veze, kad budeš imala, ti ćeš dati novac, a pjesme će te čekati”.

Vučkovićeva se nije naljutila na Bregovića iako joj je bilo jasno da to znači da numere ne može da objavi sve dok ne bude platila. Izvor Kurira navodi da su Severina i slavni kompozitor imali sličan problem i prije 15 godina, kad joj je on radio skoro sve pjesme za ploču “Zdravo Marijo”. Navodno, ona je tad zamolila Bregu da je sačeka za novac, a u pitanju je bio iznos veći od 50.000 eura. On je, u ime prijateljstva s njom, pristao da joj izađe u susret, ali očigledno da se pokajao. Pjevačica mu je dug plaćala u ratama, pa je tek nakon više od godinu dana isplatila cijelu sumu, a priča se da je posljednji dio para platio njen tadašnji emotivni partner. Izgleda da je Goran Bregović “naučio školu” i da ovaj put hoće da bude oprezan kad je u pitanju saradnja sa jednom od najvećih regionalnih zvijezda.

Preuzeto sa ekskluziva.ba