Region

Brnabić: Moja posljednja molba, na ivici smo oružanog sukoba

Situacija na Kosovu bila je i jedna od tema na sjednici Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji. Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić je svoje obraćanje na toj sjednici zaključila molbom organizacijama civilnog sektora da se oglase povodom stanja na Kosovu, navodeći da je situacija tamo “na ivici oružanih sukoba”.

„Moja posljednja molba, a tiče se kada pričamo o evropskim integracijama i izuzetno je važno za naše evropske integracije. A to je da u ovom trenutku damo sve od sebe, svi zajedno, da pokušamo nekako da sačuvamo mir. Mi smo zaista na ivici oružanih sukoba, zahvaljujući unilateralnim potezima Prištine. Ja vas molim, prije svega kao što je Jovana rekla, organizacije civilnog društva, čiji je osnovni cilj zaštita ljudskih prava, ja vas molim da se oglasite povodom torture koju proživljavaju Srbi na Kosovu i Metohiji”, kazala je.

Ona je dodala da advokat uhapšenog bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića 12 dana ne može da dođe u kontakt sa svojim klijentom.

To je razlog za postavljanje barikada na sjeveru Kosova, rekla je Ana Brnabić, uz poruku: Vjerujem da se međusobno nerviramo, ali važan je dijalog.

Podsjećamo, predstavnica Nacionalnog konventa Bojana Selaković izjavila je da je jedini mogući i jedini patriotski izbor Srbije, koji je u interesu njenih građana, „da postane dio evropske porodice“.

Selaković je, obraćajući se na sjednici Nacionalnog konventa o EU koja se održava u Skupštini Srbije, rekla da „većina građana ove zemlje, bez obzira na rezultate anketa o stavu prema Evropskoj uniji, i dalje želi taj put“.

Preuzeto sa ba.n1info.com