Region

Dačić: Možda je prva meta napada trebala biti sinagoga u Beogradu

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u nedjelju da je rekonstrukcija kretanja Miloša Žujovića pokazala da je prvo došao do sinagoge u Beogradu i da je moguće da mu je to bila prva meta, ali je nastavio dalje zbog velikog broja pripadnika policije oko sinagoge.

Žujović, koji je konvertirao na islam i uzeo ime Salahudin, u subotu je samostrijelom ranio pripadnika Žandarmerije koji je osiguravao izraelsko veleposlanstvo u Beogradu.

Policajac je na napad uzvratio vatrenim oružjem i napadać je ubrzo umro.

Žujović je u subotu ujutro stigao autobusom iz Mladenovca na autobusku stanicu u Beogradu, pa je prvo otišao do sinagoge, ali pošto je tamo bila policija, nastavio je dalje do izraelske ambasade.

Dačić je dodao da su izvršeni pretresi na više desetaka lokacija u Srbiji i da je istraga pokazala da je supruga Žujovića napustila zemlju dva dana prije terorističkog napada i otišla u rodnu Crnu Goru, kao i da je prilikom pretresa kuće u Mladenovcu policija pronašla račun za samostrijel koji je Žujović u petak kupio u Zemunu.

“Postoje ljudi koji pripadaju vehabijskom pokretu. Treba pronaći odgovarajuću vezu između aktivnosti vehabija i konkretnog događaja”, rekao je Dačić za RTS.

On je dodao da su dvojica muškaraca zadržana u pritvoru, a kod jedne je osobe pronađena snimka na kojoj se zaklinje na vjernost tzv. Islamskoj državi.

“Kad pogledate šta je u stanovima tih ljudi, vidite da su ekstemisti”, dodao je Dačić.

Dačić je rekao da je riječ o ciljanom terorističkom napadu i da će se vidjeti tko je sve sudjelovao.

Preuzeto sa n1info.ba