Vijesti iz BiH

Dodik: “Republici Srpskoj naredne četiri godine niko ništa ne može nametnuti”

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik oglasio se na Instagramu poručivši da će SNSD-ovi delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine “nastupiti odlučno i konstruktivno i njihovim izborom Republici Srpskoj u naredne četiri godine više niko neće moći ništa nametnuti”.

Zatim je podsjetio da je u protekloj sedmici Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) izabrala delegate u Dom naroda Parlamenta BiH kao i to da je izabrano Vijeće naroda čime je, prema njegovim riječima, obavljen važan posao te su time stvoreni uslovi za dalje formiranje Vlade RS.

“SNSD-ovi delegati će u Domu naroda BiH nastupiti odlučno i konstruktivno i izborom naša četiri delegata, Republici Srpskoj u naredne četiri godine više niko neće moći ništa nametnuti. Na sastanku mandatara Radovana Viškovića i delegacije SNSD-a razgovarano je o programu rada nove vlade. SNSD bi trebalo da ima 10 ministarstava u novoj vladi. Primarni zadatak nove vlade bit će da angažuje sve snage da se očuva stabilnost i daju adekvatni odgovori na predstojeće ekonomske izazove. Ove sedmice sastao sam se s evropskim komesarom Oliverom Varhelyijem. U otvorenom razgovoru dobio sam obećanje da će biti odblokirana sredstva EU Republici Srpskoj, što je veoma dobra vijest za nas. Time će biti omogućen nastavak izgradnje na koridoru 5C od Doboja do Vukosavlja. Sastao sam se i s ambasadorom Republike Turske Sadikom Baburom Girginom i izrazio nadu da će konačno početi izgradnja auto-puta Beograd – Sarajevo”, naveo je Dodik.

Pogledajte u ovom linku.

Podsjetio je i na to da je otvorena nova zgrada Opštinske uprave u Kotor Varoši.

“Otvaranjem te nove zgrade stvoreni su bolji uslovi za rad svih zaposlenih, ali i pružanje usluga građanima. Radnu sedmicu završio sam podrškom našoj reprezentaciji u dvorani ‘Borik’ gdje je na veličanstven način priređeno praćenje Mundijala”, zaključio je Dodik.

Preuzeto sa ba.n1info.com