Feraget: Imamo sve dokaze u slučaju Dženan Memić, ovo će promijeniti političku sliku BiH

Advokat porodice nastradalog Dženana Memića Ifet Feraget očekuje brži tempo u rješavanju ovog slučaja, ali i smrti mladića iz Banje Luke Davida Dragičevića.

Feraget je u svojoj objavi napisao da ima puno povjerenje u pravosudne institucije Bosne i Hercegovine i da su ovi slučajevi posebno jer će se njihovim rješavanjem puno toga promijeniti u našoj zemlji.

“Ja imam povjerenje u državno tužilaštvo i tužioce. Nije humano povezivati ove slučajeve s bilo kojim drugim. Ova dva slučaja su posebna, imamo apsolutno sve dokaze. Dokaza ima više nego dovoljno i očekujem brži tempo. Ova dva slučaja će promjeniti političku sliku ove zemlje, u smislu da nam trebaju političari koji će štititi pravo na život svakog čovjeka. Ali i novinari koji to razumiju”, napisao je Feraget na Facebook grupi “Pravda za Dženana”.

https://www.facebook.com/ZaDzenana/posts/3687812274659973

Podsjećamo, iz grupe “Pravda za Dženana Memića” nadavno su najavili moguće proteste ukoliko se nastavi pritisak na Tužilaštvo BiH, glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić i postupajućeg tužioca Ćazima Hasanspahića.

Preuzeto sa klix.ba