Zanimljivosti

I to je moguće: Na Zarinoj stranici prodaje se mala slamnata metla za 45 KM!

Bez obzira na moderno doba i brojna pomagala koja su s njim došla, metla je kroz godine ostala nezamjenjiva pri čišćenju. Stoga, vrlo je čudno vidjeti da su poznati brendovi, u ovom slučaju – high street mode, odlučili zaraditi i na račun ovog predmeta.

Poznati i(li) skupocijeni brendovi često nam nameću razne trendove, i to po visokim cijenama. No, zanemarivši odjeću, nakit, parfeme i beauty preparate, to se vremenom počelo manifestovati i na kućanske predmete.

Na TikToku nedavno je osvanuo snimak iz jedne Zara Home trgovine koji prikazuje običnu, slamnatu metlu koja se u njihovoj ponudi prodaje po cijeni od čak 30 eura (59 KM).

“Bez teksta sam”, stoji u opisu objave koja je skupila blizu 2 miliona pregleda.

Iako nije jasno u kojoj je zemlji snimljen video, provjerili smo da li metla ima u ponudi na stranicama ove modne marke koja je itekako popularna i među Bosancima i Hercegovcima. I, zaista smo je tamo i pronašli, no nešto manjih dimenzija.

“Tradicionalna mini metla od slame”, kako su je nazvali, može se kupiti po cijeni od 22,90 američkih dolara (45 KM), a u opisu stoji i da je njena drška obložena drvetom eukaliptusa.

Mnogi su reagovali na ovu apsurdnu cijenu predmeta koji se u zemljama Balkana još uvijek može nabaviti za oko 3-5 KM.

“Zara je uvijek odlično mjesto za nasmijati se”, jedan je od komentara.

Objavu su komentarisali i neki Balkanci koji su napisali da znaju koji će sljedeći biznis “pokrenuti u svom selu”.

Sve u svemu, koliko god nas je ova cijena nasmijala, realnost je da se od sve više uobičajenih predmeta pravi trend i kupcima nudi po izrazito visokim cijenama. Tako je bez ikakvog opravdanja, osim onog dobro poznatog – da oni dođu s etiketom koja nas čini “modernima” i prihvaćenima u današnjem okruženju.

Preuzeto sa ekskluziva.ba