Vijesti iz BiH

KOŠARAC ĆE ZATRAŽITI SASTANAK S OSA-OM ZBOG HELEZOVE IZJAVE O DODIKU I BIJEGU IZ BIH

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Staša Košarac reagovao je na navode ministra odbrane Zukana Heleza da Milorad Dodik sprema bijeg. On je rekao da će zbog toga naredne sedmice zatražiti sastanak s rukovodstvom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA).

Ministar odbrane BiH Zukan Helez danas je u intervjuu za BHRT rekao da predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, prema obavještajnim podacima kojima raspolaže, priprema bijeg iz Bosne i Hercegovine.

Dodik je to kratko prokomentarisao rečenicom da je to Helez vjerovatno čuo u kafani, no njegov vjerni politički prijatelj Staša Košarac se planira posebno osvrnuti na rad OSA-e nakon ovoga.

“Helez kaže da ima obavještajne podatke o tome da predsjednik Republike Srpke Milorad Dodik planira bijeg?! Notorna laž… Da nije žalosno, ne bi bilo čak ni smiješno. Na kakve podatke se Helez poziva – jesu li to podaci nekih paraobavještajnih institucija u Federaciji BiH ili nekih parastruktura u Oružanim snagama BiH? Istiniti podaci nisu, u svakom slučaju”, naglasio je Košarac.

Košarac smatra da je cilj iznošenja informacija, koje smatra da su “paraobavještajne”, napad na RS.

“Zašto zagađuju javni prostor lažima, pričama o kvaziobavještajnim podacima i teorijama zavjere? Gospodo, ne prolazi vam ta filozofija da ako se činjenice ne slažu sa vašim mišljenjem, čitaj kvaziobavještajnim podacima, tim gore po činjenice! Mi ćemo se uvijek boriti istinom! Kao zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara i član Izvršnog obavještajnog odbora naredne sedmice ću zatražiti sastanak sa rukovodstvom OSA BiH s obzirom na neistinite i spekulativne navode ministra odbrane u Vijeću ministara Zukana Heleza”, poručio je Košarac.

Preuzeto sa crna-hronika.info