Nikšić: Insistirat ćemo na UIO, šta će onda SNSD tu učiniti?

Na današnjoj press konferenciji u centrali SDP-a, predsjednik ove stranke Nermin Nikšić je podcrtao kako se rukovodstvo Uprave za indirektno oporezivanje neće prepustiti SNSD-u.

Intenzivno se najavljuju promjene rukovodećih ljudi sa čela nekih od najvažnijih državnih agencija i uprava.

Jedno od aktuelnih pitanja je i može li doći do nepomirljivih neslaganja između koalicionih partnera s državnog nivoa, s obzirom na to da se potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović nedavno pobunio, rekavši kako čelo Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) ne smije pripasti SNSD-u.

“U rasporedu agencija i direkcija, UIO je ostala Federaciji BiH. To je pozicija koju trenutno obnaša kadar HDZ-a. Ukoliko dođe do promjena, Trojka je zainteresovana da preuzme vodstvo Uprave”, pojašnjava Nermin Nikšić na današnjoj konferenciji za medije.

Na pitanje novinara šta će se desiti ukoliko Dodikov SNSD bude insistirao, Nikšić odgovara: “I mi ćemo insistirati, šta će onda SNSD učiniti?”.

Podsjetimo, kako su nedavno pisali mediji, među kojima je i Mondo RS, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a, potvrdio je da bi Zoran Tegeltija mogao biti direktor UIO umjesto Mira Džakule koji je na toj poziciji već deceniju.

Protiv ovakvih najava najglasniji je bio SDP-ov Vojin Mijatović.

Kada je u pitanju to ko će na čelo OSA-e, u narednih nekoliko dana očekuje se da će se iskristalisati stav Trojke, napomenuo je Nikšić.

Preuzeto sa n1info.ba