Plenković: Hrvatska neće dignuti žicu zbog odnosa s Bošnjacima, Srbima, Hrvatima

Svečanom sjednicom Hrvatski sabor obilježio je svoj Dan, 8.oktobar u sjećanje na dan kad je Sabor 1991. godine donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza s bivšom državom SFRJ, čime je Hrvatska je proglašena samostalnom i neovisnom državom.

Nakon svečane sjednicemedijima se obratio premijer Andrej Plenković.

O snimci zlostavljanja migranata rekao je: “Naložio sam sveobuhvatnu istragu, osuđujemo nasilje, posebno nasilje prema migrantima. Nisam primijetio da su ti ljudi nekome prijetili, to je sramotno.” Dodao je da se o tome razgovara s predstavnicom Eurposke komisije.

“Moramo utvrditi što se dogodilo i to se ne smije događati. Jedno je cijeniti rad hrvatske policije koja čuva zelenu granicu. Hrvatska iz političkih razloga neće dignuti žicu prema BiH, zbog odnosa s Bošnjacima, Srbima, Hrvatima… Svaka država štiti svoje granice. To se može, ali ne može se koristiti sila kao u ovoj situaciji u kojoj to nije bilo potrebno. Litva, Latvija, vidjeli se što se događa, to je destabilizacija baltičkih zemalja i EU, teško im je, granice su im velike… Bjeloruske snage dolaze i guraju ljude preko granice. Pitanje nezakonitih migracija oziljno je pitanje”, napomenuo je.
Ministar Božinović ima njegovo povjerenje, naglasio je, a izvješće o snimci se čeka.

“Što se tiče korištenja fizičke sile, to osuđujemo”, dodao je.

Preuzeto sa ba.n1info.com