Crna hronikaVijesti iz BiH

Sarajevo: Muškarac tvrdi da će silovati i ubiti suprugu, već je pobjegao iz BiH

Samoprozvani teolog i psiholog Edin Tule prethodnih dana objavio je čitav niz uznemirujućih poruka koje su izazvale ozbiljnu zabrinutost u javnosti.

Naime, Tule je putem društvenih mreža uputio prijetnje smrću svojoj supruzi. Tule, čije je ime postalo poznato i po kontroverznim videima, sada se suočava s ozbiljnim posljedicama.

Na društvenim mrežama, Tule je objavio uznemirujuće videomaterijale u kojima ne samo da prijeti svojoj supruzi Aidi, nego je i izrazio prijetnje političarima i drugim osobama. Tule tvrdi da drži suprugu vezanu i da je namjerava silovati i baciti pod voz.

Informacije koje smo uspjeli doznati ukazuju na to da policijske agencije u Bosni i Hercegovini intenzivno rade na ovom slučaju kako bi locirale Tulea i poduzele odgovarajuće korake u cilju procesuiranja. Prema našim saznanjima, Tule je već napustio BiH.

Trenutno nije poznato gdje se nalazi njegova supruga i kakvo je njeno trenutno stanje.

Uzburkana javnost zahtijeva hitno djelovanje kako bi se spriječilo ostvarivanje Tuleovih prijetnji i kako bi se izbjegle potencijalne tragične posljedice.

Slučaj izaziva zabrinutost s obzirom na prethodna događanja u proteklim mjesecima te se građani nadaju brzom pronalasku i privedbi Edina Tule kako bi se spriječila moguća eskalacija situacije.

Preuzeto sa klix.ba