Šarović: Komšićeva čestitka je diplomatski skandal

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, jučer je predsjednici Republike Kosovo Vjosi Osmani čestitao Dan Republike Kosovo, a na to je danas reagovao Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) rekavši “da je ta čestitka diplomatski skandal”.

“Čestitka Komšića predsjednici Kosova je skandalozna. I ne samo da to predstavlja diplomatski skandal nego je potpuno nedopustivo i suprotno stavovima Predsjedništva BiH a samim tim i Bosne i Hercegovine”, rekao je Šarović.

Šarović je istakao da Bosna i Hercegovina nije priznala Kosovo i da je to, kako dodaje, jedina istina koja se odnosi na status Kosova.

“Te da svaki postupak koji se kosi sa ovom najkrupnijom činjenicom predstavlja kršenje stavova Predsjedništva BiH. Potpuno je neprihvatljivo da jedan član Predsjedništva BiH radi protiv stavova svoje države čiji su ugled i dignitet ionako poljuljani”, poručio je Šarović.

Podsjetimo da je Komšić dobio i poziv da dođe u posjetu Kosovu, ali, kako je rekao njegov savjetnik Albin Zuhrić za N1, zbog ranijih obaveza on nije mogao otići.

Preuzeto sa ba.n1info.com