Region

Slučaj Trstenik: Učenik koji je izmakao stolicu profesorici pokušao da se ubije

Dječak N. Ž. (17), koji je izmakao stolicu profesorici 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku, noćas je hitno primljen u bolnicu. Prema nezvaničnim saznanjima, dječak je pokušao da izvrši samoubistvo, potvrđeno je za Nova.rs.

Sanitet hitne pomoći iz Trstenika, brzo je stigao na lice mjesta u selo odakle je učenik i on je transportovan do kruševačke bolnice u svjesnom stanju. Oko 1 sat, primljen je u šok sobu Odjeljenja za intenzivnu njegu kruševačke Opšte bolnice i njegovo stanje je stabilno, pišu Novosti.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnijelo je prošle nedelje zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv N. Ž. i učenika I. K. (17), a zahtjev za postupak kako je precizirano u tužilaštvu, “ide u pravcu krivičnog djela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu”.

Protiv trećeg učesnika događaja M.M(18), koji je kao i I.K, cijeli incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku, prenosi Nova.rs.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je donio odluku o isključenju dvojice đaka N.Ž. i M.M, čime je usvojen predlog Nastavničkog vijeća koji je jednoglasno donijet na sednici 23.novembra. I.K, se podsetimo, ispisao dan prije zasjedanja Veća.

Profesorica Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici, kada joj je prvo N. Ž. izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K. mobilnim telefonima snimali, a potom i distribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

KAKO POTRAŽITI POMOĆ?

Treba ti savjet ili psihološka pomoć? Besplatno pošalji poruku ili pozovi “Plavi telefon” (080 05 03 05) svakim radnim danom od 9 do 22 sata i razgovaraj o problemu koji imaš. Razgovor je potpuno povjerljiv i anoniman.

Preuzeto sa ba.n1info.com