Vijesti iz BiH

Stevandić: MUP RS-a će braniti Schmidta od naroda

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt do sada učinio najviše na širenju antinjemačkog raspoloženja i da je najveću štetu nanio svojoj zemlji, dok je “RS pokazao političku superiornost”.

“Mislim da se Schmidt upecao na udicu iz Republike Srpske i da smo mi pokazali političku superiornost, jer ćemo natjerati sve da analiziraju njegovo imenovanje i da svi budu upoznati s tim da on nije legalan. On će svojim pokušajima da uvede jednu vrstu nasilja dovesti do toga da ga policija neće izbacivati, njega će policija braniti od naroda. Tako da bi on trebalo da bude zahvalan policiji Republike Srpske koja ima obavezu da svakoga brani i one koje narod voli i koje ne voli, a njega očigledno narod u Republici Srpskoj ne voli”, rekao je Stevandić novinarima u Stanarima komentarišući najavu visokog predstavnika da će doći u ovaj bh. entitet.

On je istakao da je Schmidt do sada učinio najviše na širenju antinjemačkog raspoloženja i najveću štetu je nanio svojoj zemlji.

Stevandić je poručio da će Republika Srpska preživjeti i Schmidta, kao i sve druge.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt izjavio je za FAZ da će sljedeće sedmice doći u Republiku Srpsku, a predsjedniku ovog bh. entiteta Miloradu Dodiku je zaprijetio da se “spremi na neke neugodne trenutke” jer, kako je naveo, on uživa imunitet.

On je naveo da u narednih nekoliko dana i sedmica ima dogovorene sastanke širom RS-a, posebno u Banjaluci, a planove je najavio ubrzo nakon što je Dodik rekao da je entitetska “policija dobila instrukcije o postupanju u slučaju Schmidta”.

Preuzeto sa n1info.ba