Vulin: Ko je pokušao da ubije Vučića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom, kazao je danas u Zvorniku, da je tražio podršku, pomoć i informacije kada je u pitanju, kako je rekao, “pokušaj ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici pre šest godina”.

“Tražio sam da vidimo dokle se stiglo i da vidimo šta svi zajedno možemo učiniti da se istina nađe. Mene samo zanima istina i ništa drugo. Ko je pokušao da ubije Vučića, i kad će taj neko odgovarati? To je ono što će pomoći i jednoj i drugoj zemlji”, rekao je Vulin.

Slučaj aktivan
Cikotić se nadovezao, kazavši da ne želi ulaziti u špekulacije, te da slučaj vodi Tužiaštvo BiH.

“Ne ulazeći u sve špekulacije oko tog slučaja, ja sam prepustio prostor direktoru Agencije za istragu i zaštitu koja od učesnika sastanaka ima konkretnu ulogu u toj istrazi i on je upoznao i ministra i njegove saradnike da je slučaj aktivan i vodi ga Tužilaštvo BiH”, kazao je Cikotić, dodavši da sarađuju agencije koje su za to nadležene.

Govoreći o saradnji između dvije policije, Vulin je kazao da dobro sarađuju.

“Kao što znate nekoliko organizovanih kriminalnih grupa razbijeno je zajedničkim radom policije”, naveo je.

Podsjetio je na hapšenje migranta koji je izvršio ubistvo u Sarajevu, a uhapšen je u Beogradu.

“Naša saradnja funkcioniše i nastavit će. Istina je da političari još nisu uspeli da naprave jedinstvenu Evropu bez granica, kamoli šta drugo, ali kriminalci jesu. Oni imaju sve bez prepreka”, istaknuo je Vulin.

Najsurovija banda
Prokomentarisao je i organizovanu kriminalnu grupu čiji je vođa Belivuk Miljković, kazavši da će najveći dio njih dobiti zasluženu kaznu, i ako ima pravde dobit će doživotnu kaznu zatvora.

“Na čelo Ministarstva sam došao nege u oktobru, a 8. decembra smo formirali radnu grupu da se bavi Belivukom Miljkovićem i njihovim pomagačima. 4. februara njih preko 30 je uhapšeno i nadam se da će za nekoliko dana biti podignuta i optužnica. Znam da smo razblili jednu od najsurovijih bandi na ovim prostorima jer njihovo delovanje nije bilo vezano samo za Srbiju. A to ćete videti na suđenju i rezultatima istrage”, istaknuo je Vulin.

Preuzeto sa ba.n1info.com