Region

Bivši zadarski dogradonačelnik pokušao zaklati brata

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv bivšeg zadarskog dogradonačelnika Ivice Vlakića tereteći ga da je pokušao ubiti svoga brata zbog čega mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Navodeći samo dob osumnjičenika, tužiteljstvo je izvijestilo kako sumnja da je 46-godišnjak u subotu, u obiteljskoj kući u Zadru, tokom prepirke i naguravanja s oštećenikom te u namjeri da ga usmrti, nožem ga više puta ubo u prsa, trbuh i leđa.

Zahvaljujući brzoj medicinskoj intervenciji i operativnom zahvatu, spriječen je smrtni ishod. Osumnjičenom je nakon ispitivanja sudac istrage zadarskog Županijskog suda odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja nedjela.

Okrivljeni 46-godišnjak je po pisanju medija bivši zadarski dogradonačelnik Ivica Vlakić koji se navodno sukobio s bratom. Funkciju dogradonačelnika obavljao je u vrijeme kada je prvi čovjek grada bio Božidar Kalmeta. Vlakić je bio u HSP-u Ante Starčevića, potom u stranci MODES te u Domovinskom pokretu.

Preuzeto sa n1info.ba