BOSANAC OTVORIO DUŠU: Potkačio i žiri “Zvezda Granda”

Kompozitor i harmonikaš, Dragan Stojković Bosanac, progovorio je o estradi, ali i dešavanjima iza kamera. Naime, on je otkrio da ne postoje prava prijateljstva na estradi.

– Družimo se dok se radi, ali ta su prijateljstva površna. Prosto, moramo se družiti i međusobno pomagati. Čim se posao završi da li je to u studiju ili je nešto drugo u pitanju jako rijetko ima pravog druženja. Imam na prste nabrojati dvoje troje sa kojima imam nekakav kontakt, inače ostalo ne – rekao je Bosanac.

Bosanac je odgovorio da pitanje da li su svi članovi žirija u Zvezdama Granda stručni.

– Sve zavisi u kom obliku tu stručnost mjerimo. Ako je za publiku, onda smo svi stručni. Mi, međutim, najbolje između sebe znamo koliko ko ne zna. Ja jednu ozbiljnu stvar, ocjenjivanje, krtitiku, obrazlaganje, crpim iz studijskog rada koji sam radio 40 godina i izbacivao muzičke proizvode koje je narod ocjenjivao. To mi daje kredibilitet da mogu da ocjenjujem i one sa kojima sam snimao. Ovi drugi su dobra raja, ali da li su stručni o tome bi sa dalo dosta diskutovati, o toj nestručnosti stručnjaka – rekao je Bosanac.

Bosanac je otkrio i da je jednom prilikom pokraden, ali i da je to vjerovatno uradio neko koga zna.

– Desio se jedan peh, ukrali su mi cijelu zaradu za mjesec i po dana od 25.000 dolara, ostao sam bez kinte. Neko je iz kuće gdje smo živjeli maznuo lovu. Policija je došla i rekla: “To je neko od vas koji tu živite maznuo”, pokupila se i otišla. Bilo je tragično za mene. Ali bio sam kao hrčak i skupio sam poslije novac – kazao je kompozitor.

Bosanac je godinama bio jedan od najtraženijih muzičara, a, kako sam kaže, imao je veće honorare od mnogih popularnih pjevača.

– Obično pjevači pogode pet, šest ili deset puta više nego muzičari. Pjevači su čudo. Pogodio sam veći honorar nego Nada Topčagić ili Radiša Urošević jer nisam htio da idem. Mile iz Njujorka je došao i ja se pogodim s njim za dobar iznos. Bosanac je otkrio da više ne komponuje u svom studiju, koji se nalazi u podrumu porodične kuće.

– Moram da vam otkrijem da u tu prostoriju ne idem posljednjih pet godina, teško mi da dovedem majstora da stavim neko zvono. Rekoh, ako dole sviram pa mi pozli, umrijeću, a neće me niko čuti, pa sam se uplašio i zato sviram u kuhinji – našalio se on.

Preuzeto sa express.ba