Dodik zatražio zaštitu vitalnog interesa: Posebna sjednica NSRS u ponedjeljak

U Banjaluci je danas održan Kolegij Narodne Skupštine Republike Srpske (NSRS), na kojem je zakazana posebna sjednica ovog tijela. Inicirao ju je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je zatražio zaštitu vitalnog interesa zbog odluka usvojenih bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine 31. marta.

Posebna sjednica NSRS će se održati ponedjeljak, 11. aprila u 12 sati sa pet tačaka dnevnog reda.

Kako je glasnogovornik SNSD-a i savjetnik Milorada Dodika Radovan Kovačević saopštio u obraćanju medijima, dvije tačke se tiču Centralne izborne komisije, dok se tri tačke tiču ocjenjivanja pismenosti đaka u školama u BiH.

Kovačević je ponovio stav da je “trenutni saziv Centralne izborne komisije BiH izabran u suprotnosti zakonu”, te da je način izbora bio “mimo volje građana Republike Srpske”.

Izjavio je i to da će “svaki put kada bilo kome padne na pamet da preglasava Srbe u institucijama, Milorad Dodik će iskoristiti mogućnost da zatraži zaštitu vitalnog interesa Republike Srpske”.

Medijima se obratio i predsjednik PDP-a Igor Crnadak, za koga je ova sjednica “mlataranje sa institutom zaštite vitalnog nacionalnog interesa”.

Kako je rekao, o načinu glasanja odlučit će na sjednici poslaničkog kluba uoči sjednice.

Preuzeto sa ba.n1info.com