Vijesti iz BiH

Dom za stara lica u Zenici gorio zbog cigarete?

U nedjelju naveče buknuo je požar u Domu za stara lica u Zenici, u kojem, srećom, niko nije smrtno stradao, dok je nekolicina osoba zadobila zdravstvene poteškoće. Vatrena stihija krenula je nešto prije 23 sata, iz sobe jednog od štićenika, a glasnogovornik MUP-a ZDK za N1 danas je iznio nove detalje.

“Prema preliminarnom mišljenju stručnjaka uzrok požara je ljudski faktor, najvjerovatnije usljed konzumiranja cigareta na mjestu gdje se to nije smjelo činiti. Uprava policije MUP-a ZDK nakon izvršenog uviđaja, uzimanja izjava svjedoka te potrebnih vještačenja dostaviće odgovarajući izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama Kantonalnom tužilaštvu ZDK”, rekao je za N1 glasnogovornik MUP-a ZDK, Elvedin Fišek.

Srećom, sinoćnja evakuacija svih 75 štićenika, u čemu su sudjelovali zaposleni građani, policija, vatrogasaci i zdravstveno osoblje Službe hitne pomoći Zenica, bila je brza i efikasna.

Sinoć je, nakon evakuacije štićenika, dvojici policajaca i dvjema medicinskim sestrama te jednom štićeniku JU Dom za stara lica, kao i jednom građaninu, koji je sudjelovao u akciji spašavanja, ukazana pomoć na Urgentnom bloku Kantonalne bolnice Zenica.

Ekipa N1 danas boravi u Domu, gdje će se tek sabrati materijalna šteta, koja je već itekako vidljiva.

Preuzeto sa n1info.ba